Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Om oss

 

Vi er en norsk-gassisk familie på fire som smykker oss med etternavnet Bakke. Dette etternavnet har sine historiske røtter på gården Kniplebakke i Østfold. På dette vårt digitale møtested er imidlertid "kniple" byttet ut med “kontakten". Vi ønsker å være en familie med bakkekontakt – mellom ulike kulturer, mellom drøm og virkelighet, mellom jord og himmel.

Vi bor i Villa Stavanger, omlag 10 minutters kjøring fra den internasjonale flyplassen i Antananarivo. Her er det panoramautsikt over rismarker og til dronningpalasset inne i byen.

Ved inngangsporten vår blir du ønsket velkommen av en gruppe gneldrende, men svært familiekjære, Coton de Tulear. Dette er Madagaskars nasjonalhund. En regner med at forgjengerne til Coton de Tulear kom til landet med piratskip på 1600- og 1700-tallet. Gjennom flere århundrer i et tøft klima på sørvestkysten har hunden utviklet seg til å bli en egen hunderase. Denne bomullshunden er glad, rask, intelligent, leken, morsom, røytefri og allergivennlig...

 

 Foto : privat

Bakkemannskapet er: 

 

Arild M. Bakke  (arildb@nms.no)

Redaktør og journalist i Bakkekontakten. - Jeg ble født i Oslo og kom til Madagaskar første gang som liten gutt i 1965. Etter teologiske studier på Menighetsfakultetet og Misjonshøgskolen var jeg feltprest i Steinkjer og studentprest/misjonssekretær i Norges Kristelige Student- og skoleungdomslag i Bergen.

Fra 1995 har jeg vært misjonsprest på Madagaskar, utsendt av Det Norske Misjonsselskap (NMS). Jeg har vært regional leder for evangeliseringsdepartementet Tafika Masina i Den gassisk-lutherske kirke, nasjonal leder for arbeidsgrenen Shalom og stedlig representant for NMS. Fra 2015 har jeg vært ambulerende teologisk lærer. Siden 2012 har jeg også vært honorær norsk generalkonsul.

Hobbyene mine er en fjellgård i Madagaskars innland, dinosaurjakt i Morondava-bassenget og noe fotografering. Jeg var medredaktør for boken "Mellom Kors og Halvmåne" (1994) og koordinator for boken "Madagaskar" (2017).

 

Landy Robenhariziva Bakke  (landyb@nms.no)

Mitt fødested er Antsirabe. - Jeg ble født i denne byen da min framtidige mann allerede hadde gått ett år på Den Norske Skole her. Etter videregående skole utdannet jeg meg innen hudpleie. Deretter jobbet jeg som hudpleier og frisør i Antananarivo. Innimellom var jeg dessuten ett år Au Pair i USA.

I 2005 ble jeg misjonær i Det Norske Misjonsselskap. Jeg er engasjert i dialogarbeid, trosformidling og undervisning i arbeidsgrenen Shalom i Den gassisk-lutherske kirke. En gang i måneden har jeg et TRO OG LIV-program i den statlige fjernsynskanalen TVM.

Mine hobbyer er fotografering, matlaging og blomster. Jeg liker også å ha mye kvalitetstid  sammen med mine venninner.

 

Rebekka Hasina Bakke

Født i Antananarivo i 2005. - Etter å ha gått 5 år på fransk skole, begynte jeg på Vision Valley i 2016. Jeg liker språk og behersker fransk, engelsk, gassisk og norsk. Det siste året har jeg også begynt på spanskkurs. Hobbyene mine er gitarspill, riding, svømming og maling. Kontakt med venninner betyr også mye for meg.

 

Nathanael Hariziva Bakke

Født i Antananarivo i 2008.  - Jeg går på fransk skole og liker godt fotball, svømming og riding. Men det er innenfor musikkens verden at jeg virkelig slår meg løs. Jeg spiller piano, valiha og kabosy. En gang i uka går jeg på sangundervisning.