Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


17.10: Historisk kvalifisering i fotball

For første gang i historien er Madagaskars herrelandslag i fotball kvalifisert for et internasjonalt mesterskap. Etter å ha vunnet over Ekvatorial-Guinea to ganger den siste uken - først i hovedstaden Malabo og deretter på hjemmrebane - har Madagaskar ti poeng.

Det gassiske landslaget har tidligere vunnet over Sudan på bortebane og spilt uavgjort mot Senegal på hjemmebane. Selv om Madagaskar skulle tape sine siste to kamper i kvalifiseringsgruppen mot henholdsvis Senegal og Sudan, så vil landslaget likefullt ikke kunne bli dårligere enn nummer to i gruppen. De to første lagene i hver kvalifiseringsgruppe får delta i Afrika-mesterskapet (CAN) i Kamerun i 2019.

Oppturen for Madagaskar begynte med uavgjortkampen mot Senegal. Løvene fra Senegal blir av FIFA rangert som Afrikas beste herrelandslag i fotball, og det var en seier og vitamininnsprøyting for oksene (Barea) å klare 2-2 mot dette laget. 

Suksessen i fotball den siste tiden har virket samlende på det gassiske folk. Det vil helt opplagt bli fotballfeber på den store øya i Indiahavet frem mot Afrika-mesterskapet. Madagaskar vil delta i dette mesterskapet sammen med tjuetre andre afrikanske land.

 

AMB 17.10.18