Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


30.01: Strenge krav til nye statsråder

Statsminister Christian Ntsay stiller strenge krav til de nye ministrene. Hver enkelt minister har måttet signere en kontrakt om måloppnåelse og personlig vandel. Også bilkjøring og maktarroganse er viktige elementer i kontraktene.

Det er nå slutt på at ministrene kan kjøre med blålys eller ta seg til rette i trafikken. I de nye retningslinjene er det bare statsoverhodet, senatspresident, parlamentspresident og regjeringssjef som kan kjøre med blålys og bli eskortert av politiets kjøretøyer. Bare når ministeren representerer landets president eller statsminister på offisielle oppdrag har vedkommende spesielle rettigheter i trafikken.

Bare fire dager etter kontraktinngåelsen ble en ministerbil fotografert i det den gjorde en stygg forbikjøring. Bildet gikk umiddelbart sin seiersgang i sosiale medier, og en trengte ikke vente lenge på en reaksjon fra ministerens overordnede. I en pressemelding fra statsministerens kontor dagen etter hendelsen ble det kommunisert at den aktuelle minister har fått en skriftlig advarsel og at sjåføren er blitt tatt ut av jobben.

 

AMB 30.01.19