Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


16.03: Ytterligere restriksjoner for reisende

I dag har gassiske myndigheter kommet med nye restriksjoner i kampen mot koronaviruset, i tillegg til de som ble kunngjort av president Andry Rajoelina for to dager siden:

-      Utlendinger med fast opphold på Madagaskar som har oppholdt seg i Europa får frist til torsdag 19. mars kl 23.59 til å komme seg tilbake til Madagaskar. Alle blir satt i karantene inntil faren for mulige smitteoverføringer er over.

-      Utenlandske statsborgere som kommer til Madagaskar med rutefly etter opphold i Europa, Mayotte, La Reunion, Kina, Sør-Korea eller Iran etter kl 23.59 på torsdag 19. mars blir returnert umiddelbart med samme fly, på flyselskapets regning. Unntaket er diplomater og andre med spesialgodkjenning. Også de som har spesialgodkjenning må være en periode i autorisert karantene.

-      Alle gassiske statsborgere på reise i utlandet i de ovennevnte geografiske områder eller land bes om å komme tilbake til Madagaskar senest torsdag 19. mars kl 23.59. Etter dette tidspunkt må også gassere ha spesialgodkjenning fra Helse- og Utenriksdepartementene får å kunne komme inn i landet. Alle må i karantene, uavhengig av om en kommer før eller etter fristen.

-      Myndighetene vil ha full kontroll med internasjonal passasjertrafikk. Provinsflyplassene får derfor ikke ta imot internasjonale fly i tiden fremover. Cruiseskip og internasjonale passasjerbåter får ikke legge til på havnene langs kysten. Den begrensede internasjonale passasjertrafikken skal håndteres på Ivato hovedflyplass i Antananarivo.

 

AMB 16.03.2020