Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


01.03: Stadig flere trekkes inn i underslagsskandale

I kjølvannet av at Norges Røde Kors anmeldte sin søsterorganisasjon på Madagaskar for underslag i juni 2018, har antikorrupsjonsenheten BIANCO etterforsket straffbare manipuleringer og uregelmessigheter på ulike nivåer i organisasjonen. Underveis er stadig flere personer blitt trukket inn i underslagsskandalen. 

Tidlig ble tre sentrale personer, blant annet en tidligere generalsekretær i Madagaskar Røde Kors, varetektsfengslet for manipuleringer av vekslingskurser. To personer som ikke møtte opp til avhør hos BIANCO, ble etterlyst i forrige uke. Denne uken er hele seks personer blitt varetektsfengslet.

De siste varetektsfengslingene skjer etter at BIANCOs etterforskning har avslørt underslag av midler og favorisering ved kjøp av varer og tjenester ved kontoret til Røde Kors i kystbyen Morondava. Disse uregelmessighetene i Morondava skal ifølge avisen Midi ha skjedd i 2016 og 2017. De anklagede ble varetektsfengslet av antikorrupsjonsdomstolen i Antananarivo. 

Det er ventet at enda flere vil bli stilt for retten i denne store underslagssaken i tiden fremover.  Avisen La Gazette de la Grand Ile kaller saken for ”Skandalen som blir stadig større”.

 

AMB 01.03.19