Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


06.06: Gassisk vekkelsesleder er død

Nasjonal leder for hyrdebevegelsen i Den gassisk-lutherske kirke Andrianarijaona Germain (61) er død. Han ble alvorlig syk i første halvdel av mai og raskt evakuert til Frankrike. Vi trodde det gikk bra med ham, men i dag fikk vi beskjed om hans tragiske bortgang.

Germain var i første halvdel av sitt yrkesaktive liv ansatt i kirkens helsedepartement (SALFA), og først som godt voksen mann tok han presteutdannelse og lot seg ordinere. I cirka 20 år har han vært leder for sammenslutningen av de ulike vekkelsesretninger og omsorgsbyer i Den gassisk-lutherske kirke. Dette nettverket har over 43.000 innvidde hyrder og omlag 150 omsorgsbyer. 

Som nasjonal leder var Germain konstant på farten og deltok på innvielser av nye hyrder på mange regionale og nasjonale stevner. Han representerte vekkelsesbevegelsen i kirkerådet (KMSL) og på generalsynoder. Mange vil huske ham som en person som kombinerte en viss strenghet med et stort smil og mye humor. Som forkynner holdt han glødende omvendelsesprekener, hvor han også kunne tillate seg å gråte over egen tilkortkommenhet.

Pastor Germain hadde en helt spesiell familiebakgrunn. Bestefaren var den kjente vekkelsespredikanten Rajaofera, som var en av Fridtjof Birkelis profiler i boken «Sønner av Solskinnsøya». Hans far, Rakotosalama, var også en sentral leder i vekkelsesbevegelsen, foruten at han hadde tjeneste som synodepresident så vel som nasjonal leder for misjons- og evangeliseringsdepartementet (TMM) i kirken. Hans eldre bror, Solofonomenjanahary Mignon, var i mange år leder for det samme misjons- og evangeliseringsdepartementet. Navnet Germain er imidlertid tett knyttet til den kvinnelige vekkelseslederen Germaine Nenilava. Germain ble av sine kjødelige foreldre overlevert til Nenilava som gave da han var et lite spedbarn, og han ble formelt adoptert av henne. Han hadde derfor sin oppvekst hos Nenilava i omsorgsbyen Ankaramalaza.

Germains voksne barn bor og har stiftet familie i Frankrike. Enken hadde allerede billett med fly til Paris kommende natt da dødsbudskapet kom, og hun reiser som planlagt for å være sammen med nærmeste familie og forberede den siste reise tilbake til Madagaskar. Germain vil bli lagt på samme gravplass som Nenilava i Ankaramalaza. 

Vi lyser fred over hans minne.

 

AMB 06.06.19