Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


19.11: Gassisk pangstart i fotballkvalifisering

Madagaskar leder sin kvalifiseringsgruppe til Afrika-mesterskapet etter to kamper. Først slo «villoksene» fra Madagaskar «antilopene» fra Etiopia 1-0 på Mahamasina stadion i Antananarivo lørdag 16. november. I kveld har Madagaskar spilt en strålende kamp mot «damagasellene» fra Niger, i det vestafrikanske landets hovedstad, Niamey. Madagaskar vant til slutt med seks mål mot Nigers to. I store deler av kampen spilte gasserne praktfotball, med gode pasninger, fine avslutninger og relativt høyt tempo. Niger hadde gode takter i perioder, men de klarte ikke å stanse et gassiske lag som har hatt mye suksess det siste året.

Tidligere i dag har Etiopia overrasket den afrikanske fotballverdenen med å slå «elefantene» fra Elfenbenskysten 2-1. Elfenbenskysten, som regnes for å være en av de store afrikanske fotballnasjonene, var kjempefavoritter på forhånd.

Etter at alle lagene i denne gruppen har spilt to kamper, leder Madagaskar med seks poeng. Etiopia og Elfenbenskysten har tre poeng hver, mens Niger foreløpig ligger nederst nede med null poeng.  

Madagaskar har nå stø kurs mot et nytt mesterskap. Neste Afrikamesterskap blir i Kamerun i 2021, og de to beste lagene fra hver gruppe får delta.

 

AMB 19.11.19