Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


02.11: Åpning av ny vei i hovedstaden

Overgangspresident Rivo Rakotovao åpnet i dag den nye veien mellom Ivato og Tsarasaotra. Veien på 10,9 kilometer blir en snarvei fra de to bydelene Ankorondrano og Ivandry nordøst i byen og til den internasjonale hovedflyplassen i nordvest. Denne veien vil også bidra til at det blir mindre trafikk på hovedveien fra sentrum til flyplassen. Trafikkflyten i denne delen av byen vil bli ytterligere forbedret når det også kommer en ny vei vest for Ambohibao i begynnelsen av andre halvår 2019. Arbeidet med det sistnevnte veiprosjektet er godt i gang.

Gassiske myndigheter samarbeider med kineserne om begge disse to veiprosjektene. Den kinesiske ambassadøren var naturligvis med på innvielsen av den nye veien i dag.

En kinesisk bank har gitt et lån på omlag 555 millioner kroner til den nye veien Ivato-Tsarasaotra, og det kinesiske entreprenørselskapet China Harbour Engineering Company har stått for selve veiarbeidet.

Overgangspresidenten benyttet anledningen til å besøke den nye militærleiren til flyvåpenet (RFI) på Ivato. Den gamle leiren til RFI blir om kort tid nedlagt, for å gi god plass rundt den nye internasjonale flyplassterminalen. Arbeidet med det nye terminalbygget er kommet langt, og det er planlagt åpning i tredje kvartal i 2019. Det er over femti år siden nåværende terminal ble tatt i bruk.

 

AMB 02.11.18