Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


15.03: Fortsatt mange barn som dør av meslinger

Ifølge siste rapport fra Helseministeriet har 1.141 personer dødd av meslinger i perioden fra september 2018 frem til 4. mars i år. Ved siste månedsskifte herjet mesling-epidemien i 104 av landets 114 distrikter. Dødstallene er særlig høye i Manakara og Morombe, mens en allerede ser svært positive resultater av vaksinekampanjen i hovedstaden.

Offentlige myndigheter har registrert 98.415 tilfeller av meslinger det siste halvåret. De fleste av de døde er barn. - Avisen L’Express påpeker at det over tid har vært en alvorlig svikt i det nasjonale vaksineprogrammet, med den konsekvens at mange vaksinerte barn ikke har fått beskyttelse mot meslinger. 

Hvis en blir tvunget til å kjøpe vaksinen selv, koster hver dose 100.000 ariary, eller omlag 250 NOK, på apotekene. Med støtte fra WHO, UNICEF og GAVI-stiftelsen har det de siste månedene blitt kjørt et intensivt vaksinasjonsprogram i de distriktene som har vært hardest rammet. Omlag halvparten av landets distrikter gjenstår, og her vil en ha en kampanje i perioden fra 25. mars med tanke på å vaksinere alle barn mellom ni måneder og ni år.

 

AMB 15.03.19