Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


02.12: Gassisk fotball i vinden som aldri før

FIFA-president Gianni Infantino har avlagt Madagaskar et besøk. Både dette prestisjetunge besøket og Det afrikanske fotballforbundets nomineringer viser at gassisk fotball på kort tid har fått høyere anerkjennelse og bedre omdømme enn tidligere. Sammen med lagene fra Algerie, Nigeria, Senegal og Tunisia er det gassiske herrelandslaget nominert som kandidat til å bli «årets lag.» Spissen Carolus Andriamahitsinaro er nominert som kandidat til tittelen «årets spiller», og trener Nicolas Dupuis er blant de som kjemper om å bli kåret som «årets trener». Madagaskar klarte, som kjent, å komme helt til kvartfinalen i Afrikamesterskapet (CAN) tidligere i år, og har vunnet sine to første kamper i kvalifiseringen til et nytt mesterskap. Den offisielle kåringen av årets lag, årets spiller og årets trener skjer i Egypt i begynnelsen av januar 2020. 

Det var imidlertid ikke bare festtaler under besøket til fotballpresident Infantino. Han gav klar beskjed om at det ikke lenger kan spilles internasjonale fotballkamper på Mahamasina stadion i Antananarivo, uten at det skjer betydelige forbedringer. Hvis det ikke blir nytt gress og bedre sikkerhetsforhold, vil de planlagte kvalifiseringskampene i mars og i september 2020 bli flyttet.

President Andry Rajoelina har i kjølvannet av besøket til fotballpresidenten presentert planer for både en kortsiktig rehabilitering, med tanke på å arrangere internasjonale kamper i 2020, og en helt ny stadion med navnet «Barea Stadion». Den nye fotballanlegget skal etter planen stå ferdig i 2021, og skal romme førtitusen tilskuere. Anlegget skal se ut som en Ravinala, «et reisendes tre», og skal ha fire stjerners hotell, kjøpesenter med hundre butikker, nye garderober, moderne tribuner og tjueåtte innganger.

Det blir nok ikke stille rundt gassisk fotball med det første!

 

AMB 02.12.19