Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


04.07: Programmet for pavebesøket er klart

Det offisielle nyhetsorganet til Vatikanstaten, Vatican News, har nå presentert pave Frans' program for rundturen til Mosambik, Mauritius og Madagaskar i perioden 4. – 10. september 2019. 

Etter et to dagers besøk i Mosambik lander paveflyet på flyplassen i Antananarivo sent på ettermiddagen fredag 6. september. På lørdag den 7. blir det først audiens hos president Andry Rajoelina i palasset på Iavoloha. Deretter er det lagt opp til en mottakelse hvor pave Frans skal møte politiske ledere, representanter for det sivile samfunn og det diplomatiske korps. På ettermiddagen blir det en samling i katedralen på Andohalo hvor paven får anledning til å ta opp aktuelle spørsmål med biskopene i Den katolske kirke på Madagaskar. Dagen avsluttes med et stort ungdomsmøte i det store uteanlegget på Soamandrakizay, litt nord for Ankorondrano.

Søndag 8. mai starter med utemesse på Soamandrakizay. Gassisk presse antyder at det her vil komme over en million mennesker fra hele Madagaskar. Senere på dagen vil paven besøke det internasjonalt anerkjente senteret Akamasoa, som er bygd opp og ledes av hans landsmann pater Pedro. Dagen avsluttes med en samling på skolesenteret Saint Michel hvor paven vil tale til patere, munker, nonner og teologiske studenter. 

Det blir ikke tid til å besøke andre byer på Madagaskar. 9. september er det planlagt et dagsbesøk til Mauritius, og 10. september reiser paven fra Antananarivo tilbake til Roma. I det offisielle programmet for Madagaskar-besøket har Vatikanet benyttet seg av viftepalmen Ravinala og et endemisk Baobab-tre som illustrasjoner.

 

AMB 04.07.19