Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


24.05: Lemurkpark for hovedstadens barn

En privat lemurpark omlag to mil vest for hovedstaden Antananarivo er blitt et populært reisemål for skolebarn. I samarbeid med oljeselskapet Total og andre bedrifter har Lemur's Park lagt til rette for at 77.000 skolebarn i alderen åtte til tolv år i hovedstaden, har kunnet komme på besøk i parken de siste ni årene.

 Barna kommer fra tildels svært fattige familier. Mange av dem har aldri tidligere vært utenfor hovedstaden, og endel har aldri vært inne i en bil eller en buss før de får være med på denne dagsutflukten. Skoleklassene, som blir inkudert i dette opplegget, får turen helt gratis. En betaler ikke for buss til parken, omvisning og mat.

 Lemur's park er en velstelt park, hvor syv ulike lemurarter beveger seg fritt. Det er også 200 planter innenfor parkområdet, hvorav 140 er endemiske for Madagaskar. På turen lærer barna å bli glad i naturmangfoldet i eget land. Miljøvern er et viktig komponent i dagsprogrammet. I tillegg får elevene innføring i grunnleggende trafikksikkerhet.

 Parken er også godt egnet for turister og andre som vil sette av en halv dag til en utflukt. Guidene kan engelsk, og det går an å bestille lunsj på forhånd.

 AMB 24.05.18