Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


03.09: Gassisk-kinesisk avtale om jernbane

Det kinesiske entreprenørselskapet CRBC har i forbindelse med det sino-afrikanske toppmøtet i Beijing signert en samarbeidsavtale om å bygge en jernbanelinje mellom Antananarivo og Fianarantsoa. I tillegg skal jernbanen mellom Fianarantsoa og Manakara rehabiliteres av samme selskap. Det var veiminister Ulrich Andriatiana og transportminister Beboarimisa Ralava, i nærvær av president Hery Rajaonarimampianina, som signerte avtalen på vegne av den gassiske stat. I et historisk perspektiv er det interessant at kineserne også bidro da franskmennene begynte å legge jernbanelinjer fra slutten av det nittende århundre. I 1897 kom det, etter initiativ fra general Gallieni, omlag 3.000 kinesiske gjestearbeidere til Toamasina for å hjelpe til med jernbaneprosjektet. De hadde en svært viktig rolle i anleggsarbeidet, selv om mange dukket under av malaria.

Det tredje sino-afrikanske partnermøtet åpnet i Beijing i dag. Femtito afrikanske stater er representert på dette møtet. I sin tale på åpningsmøtet understreket Kinas president Xi Jinping at samarbeidet har et vinn-vinn-perspektiv for alle parter. Han har selv vært på ni rundreiser i Afrika i de ti årene han har vært president. Siden det første sino-afrikanske toppmøtet i år 2000 skal de årlige økonomiske overføringer mellom Kina og Afrika ha økt nesten syv ganger.

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa og fire andre afrikanske stasoverhoder fikk også entre talerstolen. Madagaskars president Hery Rajaonarimampianina, som i henhold til grunnloven må belage seg på å fratre sin stilling allerede 7. september, har i likhet med trettiseks andre afrikanske statsoverhoder prioritert dette toppmøtet. En rekke gassisk-kinesiske samarbeidsprosjekter er blitt lansert under Rajaonarimampianinas presidenttid, men det er fortsatt stor uklarhet om hva Madagaskar må gi i motytelser til Kina i form av tilgang til gassiske naturressurser. 

Det er allerede jernbanespor mellom Antananarivo og Antsirabe. Men i den inngåtte avtalen legges det opp til å legge en helt ny jernbanelinje helt fra Antananarivo til Fianarantsoa. Foreløpig er det ikke sagt noe konkret om finansieringsformer og hvilke traseer som skal velges. En finansieringsplan vil ifølge avisen L’Express bli presentert senere dette året.

Den første jernbanestrekningen på Madagaskar ble åpnet mellom Antananarivo og østkystbyen Brickaville av franskmennene i 1909. Den praktfulle sentraljernbanestasjonen i Antananarivo, hvor Café de la Gare ligger i dag, ble innviet året etterpå. Forlengelsen av jernbanelinjen ned til Toamasina stod ferdig i 1913, og to år senere ble det også forbindelse mellom Moramanga og Lac Alaotra. I 1923 ble toglinjen mellom Antananarivo og Antsirabe åpnet. Det har hverken gått passasjertog østover fra hovedstaden eller sørover til Antsirabe på mange år. Men mange misjonærer har tidligere reist strekningen mellom Antananarivo og Antsirabe. En gang kom konduktøren forbi misjonær Milly Kopperud idet hun strevde med å holde kaffekoppen i ro i all ristingen, og han løp da sporenstreks fram til lokføreren og fikk toget stoppet, slik at denne legendariske misjonæren skulle få drikke kaffen ferdig i fred og ro.

Det mest krevende jernbaneprosjektet ble realisert på de 163 kilometerne mellom Fianarantsoa og Manakara. Hele ti år tok det å bygge denne jernbanelinjen, som rangeres sammen med Flåmsbanen som en av verdens bratteste normalsporede adhesjonsbaner. Her er det over seksti broer, hvorav fire er store og praktfulle. Det er totalt førtiåtte tunneler. Skinnene til denne jernbanelinjen ble levert til Frankrike av Tyskland som krigsoppgjør etter første verdenskrig. Omlag 200.000 bønder har glede av handel og transport på denne strekningen. Reisen ned gjennom regnskogen, hvor en stopper midt i folkelivet i en rekke landsbyer, regnes som svært spennende og eksotisk for fleksible og opplevelseshungrige turister. Turen tar normalt mellom 7 og 17 timer, og gjennomsnittsfarten når toget tøffer nedover er på 20 km i timen. Men fart og standard blir nok annerledes hvis rehabiliteringsprosjektet med kineserne blir realisert.

 

AMB 03.09.18