Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


27.04: Hundre år gamle Baobab flyttet til Dubai

Baobab-trær fra Madagaskar er blitt fraktet til Den persiske gulf, og deretter blitt plantet ved en rundkjøring i bydelen Al Seef i Dubai. Saken har fått oppmerksomhet både i Dubai og på Madagaskar. Det skal være snakk om den største Baobao-arten, som er et endemisk tre på Madagaskar. En naturforsker i Dubai sier til avisen Gulf News at trærne som er flyttet den lange veien fra Madagaskar til Dubai, må være over hundre år gamle.

Ifølge den gassiske avisen Midi har Gulf News i Dubai gjort dyptgående journalistiske undersøkelser for å finne ut hvordan trærne har havnet på det aktuelle stedet i Dubai. Ingen relevante offentlige etater vil ta ansvar for prosjektet. Gulf News har imidlertid bragt på det rene at trærne ble plantet nattestid for et par måneder siden.

Avisen Midi omtaler forflyttingen av Baobab-trær som økokriminalitet på linje med handel av rosentre og skilpadder. Selv om saken har vært mye diskutert i sosiale medier på Madagaskar de siste dagene, er det fortsatt ukjent for offentligheten hvordan det har vært mulig å transportere disse trærne ut av landet.

 

AMB 27.04.19