Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


21.09: Storbrann i havnebyen Toamasina

Torsdag 20. september spredte en mindre brann i et hus i bydelen Tanambao i Toamasina seg raskt til andre hus. Ettersom det var mye vind på ettermiddagen da brannen oppstod og husene i området stort sett er bygd i lett antennelige materialer, var mange hus raskt overtent. Katastrofen ble ikke mindre av at brannbilene hadde store problemer med å komme frem i de trange og elendige veiene mellom husene i bydelen. 

Den første brannbilen var først på plass en halv time etter at alarmen hadde gått. Men etter hvert samarbeidet kommunens brannvesen nært med utrykningskjøretøyer og mannskap fra havneanlegget i Toamasina, flyplassen Ambalamanasy og gruveselskapet Ambatovy om å slokke den katastrofale brannen. Det gikk imidlertid hele tre timer før brannen var under kontroll.

Ifølge avisen L’Express ble over hundre hus tatt av flammehavet. Foreløpige rapporter formidler videre at over ett tusen mennesker ble husløse og at ett barn omkom i brannen. Og flere personer ble visstnok skadet da de bar ut møbler, tøy og eiendeler fra husene.

Politiet hadde store problemer med å få kontroll på folkemassen. Dessverre kunne en registrere at den enes død, blir en annens brød. Tyver utnyttet kaoset i brannområdet til å stjele med seg saker og ting fra de katastroferammede.

 

AMB 21.09.18