Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


20.10: Nytt luthersk universitet etablert

Den gassisk-lutherske kirke (FLM) har nå etablert et universitet, med navnet Martin Lotera. Universitet bygger videre på ulike utdanningstilbud som allerede eksisterer i byene Fianarantsoa, Antsirabe og Fandriana. Professor i medisin Rabenja Rapelanoro, som tidligere har vært dekan på Det medisinske fakultetet på Universitetet i Antananarivo, er utnevnt som president for det nye universitetet.

Fagområdene på dette private universitetet blir teologi, landbruk, helse, pedagogikk, ledelse og musikk. Ingen av studieretningene er foreløpig akkreditert, men både Det teologiske fakultetet (SALT), sykepleiehøgskolen (SEFAM) og landbruksskolen Tombontsoa har i lengre tid jobbet målrettet opp mot kravene for offentlig godkjenning av deres høyere utdanning. Det er blitt gitt en «foreløpig og avgrenset godkjenning» når det gjelder flere av studiene.

Det er nå fornyet håp i ulike kirkelige utdanningsinstitusjoner om at den nye paraplyorganisasjonen vil revitalisere arbeidet med å få akkreditert bachelor- og masterstudier. Det teologiske fakultetet SALT har også som målsetting å etablere et doktorgradsprogram i nært samarbeid med internasjonale partnere.

 

AMB 20.10.19