Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


20.06: Gedigent veiprosjekt i hovedstaden

Arbeidet med å bygge en helt ny firefeltsvei på 7,2 kilometer i Antananarivo er nå i gang. Veien vil bli en avlastningsvei med fire store veikryss i den østre del av byen. Den vil strekke seg fra Ambohimangakely, hvor Toamasina-veien treffer utkanten av storbyen, helt til Andranobevava, i nærheten av Ankorondrano. Offisiell byggestart blir først i juli, men gravemaskiner er allerede i gang med å klargjøre anleggsområdet. Anleggsperioden er beregnet til 32 måneder, og en regner derfor med åpning av veien i første halvdel av 2021.

Ifølge planene blir dette Antananarivos flotteste vei. Den blir 27 meter bred, og vil ha lysstolper, sikrede gangfelt og egne busstopp på siden av veien. Veien vil redusere tungtrafikken i sentrumsområdene og vil løse de alvorlige korkproblemene i den nord-østlige del av byen.

Prosjektet blir finansiert av den gassiske stat i samarbeid med EU, Den europeiske investeringsbank og Det franske utviklingsbyrået. Veiprosjektet er budsjettert til å koste 62,8 millioner euro.

Den nye firefeltsveien får store sosiale konsekvenser. Omlag 500 rismarker vil bli fylt igjen. 168 hus blir revet og mere enn 1.000 eiendommer blir ekspropriert. I tiden fremover vil myndighetene betale ut erstatninger til de rammede.

 

AMB 20.06.18