Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


30.06: FLM-prest død av korona

Menighetsprest Rakotoelison Jacques i Miarinkofeno, i den nordlige delen av Antsirabe, døde sist natt. Mange nordmenn har blitt kjent med denne hyggelige karen de årene han har vært menighetsprest i Antsirabe. Det er også mange misjonærer som har hatt hans kone Lilia som lærer i gassisk.

Han var syk i omlag ti dager før han døde. Familien har gitt tillatelse til at det informeres om at han testet positivt på koronaprøven. Han ble gravlagt i omsorgsbyen Ambohimahazo allerede i dag. Av smittevernhensyn var det svært få tilstede i begravelsen.

Det ser ut som helsemyndighetene har klart å begrense spredningen av Covid-19 i havnebyen Toamasina den siste uken, men det har derimot vært svært mange nye smittetilfeller i hovedstaden Antananarivo. Nå rapporteres det også om en viss spredning i Antsirabe. 

Foreløpig har det vært gjennomført over tjuetusen laboratorietester på Madagaskar, og ca ti prosent av disse har vært positive. Offisielt er det tjue døde, men en regner med at det egentlige tallet er mye høyere.

Sist søndag advarte statsminister Christian Ntsay i fjernsyns- og radiosendinger om at myndighetene ville slå hardt ned på nye brudd på offisielle koronarestriksjoner. Avisen L'Express rapporterer om at femtiåtte sjåfører og hjelpesjåfører i offentlige transportmidler ble arrestert og varetektsfengslet for manglende respekt for de sanitære restriksjonene dagen etterpå. Tjueåtte minibusser ble tatt ut av drift. Flere titalls personer ble pålagt samfunnstjeneste i Antananarivo samme dag for manglende bruk av munnbind.

 

AMB 30.06.2020