Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


25.01: En andre bølge med Covid-19?

Mens det var få registrerte tilfeller av Covid-19 de siste fire månedene i 2020, har det vært en stor økning i antallet smittetilfeller nå i det nye året. Avisen L’Express hevder at en ser konturene av en ny smittebølge på Madagaskar.

Offisielt er det den siste uken registrert 442 nye smittetilfeller. Videre har helsemyndighetene informert om 6 døde og 39 sykehusinnleggelser. Det er relativt lite Covid-19-testing på Madagaskar, og det er nok bare en liten brøkdel som blir fanget opp av den offisielle statistikk.

Det er registrert smittetilfeller i mange regioner. Sitasjonen er mest alvorlig i og rundt byene Antananarivo, Fianarantsoa, Ambositra og Antsiranana. Det er også et økende antall smittede i Antsirabe-området. Videre skriver L’Express om urovekkende spredning av viruset på universitetet i hovedstaden.

Foreløpig har ikke gassiske myndigheter gjeninnført strenge restriksjoner. De økonomiske og sosiale konsekvensene av nedstenging er store. Det er imidlertid frykt for at det muterte viruset fra Sør-Afrika skal få spre seg også på Madagaskar. I løpet av den siste måneden har det vært ville koronatilstander i Sør-Afrika, og totalt er det registrert over førti tusen døde siden pandemien startet.

 

AMB 25.01.21