Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


02.09: En lokalprodusert bil for paven

Helt siden før forrige pavebesøk i 1989 har det vært produsert biler i Fianarantsoa under merkenavnet Karenjy. Pave Johannes Paul kjørte rundt i en Mazana I, mens pave Frans får til disposisjon en Mazana II. Avisen L’Express omtaler dette som en stor ære for den gassiske bilprodusenten.

Det har blitt produsert omlag femti utgaver av Mazana II siden den ble satt i produksjon i 2018. I løpet av kort tid vil produksjonen økes fra tre til fem biler i måneden. Bilen leveres både som varevogn, pick-up og sedan, og den kan ha både tohjuls- og firehjulsdrift. Motoren er en Peugeot-Citroën 112CV HDI 112 BVM5 Turbo. De fineste utgavene har interiør av trematerialer.

Fabrikken Soatao Karenjy i Fianarantsoa har de siste ukene lagt ned mye energi i å produsere en åpen pavebil. Bilen har et gjennomsiktig tak, og inntil tre personer kan stå på et brett lengst bak. Ettersom paven ønsker nærhet til folket, er det ikke laget et pansret kjøretøy. 

Pavebilen ble presentert for pressen på Det apostoliske nuntiaturet på Ivandry nøyaktig en uke før pavebesøket. Det er for øvrig pavens sendemann på Madagaskar som skal overta denne spesiallagde bilen etter besøket.

 

AMB 02.09.19