Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


23.11: Økologisk krise i Menabe

Det har vært utfordringer i skogsforvaltningen i Menabe på vestkysten i mange år. Ifølge en rapport, som blir presentert av avisen La Gazette de la Grande Ile, så har det vært en jevn avskoging i denne regionen i hele perioden fra 1973 til 2010.  Hvis avskogingsrytmen fra denne tidsperioden får fortsette inn i fremtiden, vil Menabe være helt uten skog før 2050. Nå akselerer avskogingen, og utryddelsen av skog kan komme til å skje fortere enn tidligere forventet.

Den som har kjørt mellom Morondava og Belo Tsiribihina eller har reist med båt langs Tsiribihina-floden de siste to årene, har kunnet se med egne øyne at store skogsområder er svidd av. Ifølge offisielle rapporter har Menabe mistet syv prosent av sin gjenværende skog bare det siste året. Hvis ikke denne negative utviklingen stoppes, er det fare for at Menabe vil bli uten skog lenge før 2050.

Menabe har også vært hardt rammet av røveraktiviteter de siste årene. Det klages over at myndighetene er passive tilskuere til de store sosiale og økologiske problemene i regionen. 

 

AMB 23.11.18