Bakkekontakten

møter med mennesker, misjon & Madagaskar

Nyhetsglimt


16.05: En beryktet bandeleder er tatt

Bandeleder Norbert Ramandiamanana, med kallenavnet Lama, har fått herje vilt i omlag tjue år. Han hadde allierte i politiet, og har kunnet gå under radaren år etter år.

En rekke kidnappingssaker, nå sist inderen Anil Karim, er knyttet til nettverket som har vært ledet av Lama. Et gjennombrudd i jakten på bandelederen kom først da myndighetene lovde en dusør på to hundre millioner ariary (omlag en halv million kroner) for informasjon som ville føre til pågripelse. Tidligere denne uken gikk politiet til aksjon. Det oppstod skuddveksling under den væpnede operasjonen, og bandelederen døde litt senere av skadene. Men ifølge general Richard Ravalomanana i gendarmeriet klarte en å få bandelederen til å fortelle navnene på flere av hans nærmeste allierte før han døde. 

L'Express skriver at flere personer de siste dagene er varetektsfengslet for deres rolle i dette kriminelle nettverket. Det er lovet ytterligere to hundre millioner ariary til dem som gir informasjon som gjør det mulig for politiet å få tak i fire personer som fortsatt er på frifot. 

Det er håp om at oppløsningen av dette skitne nettverket vil være et viktig gjemmbrudd i det å få redusert antall kidnappingssaker på Madagaskar. Det har vært ganske mange av dem de siste årene. Hele fire hundre millioner ariary (omlag en million kroner) ble nylig utbetalt i løsepenger til denne banden for at inderen Anil Karim skulle slippes fri.

 

AMB 16.05.2020